پرستاری 91 به نام نامی حضرت دوست که فقط نام اوست که نکوست
| ||
Fainting
توضیح کلی غش کردن (سنکوپ) عبارت است از بیهوش شدن بهطور ناگهانی و برای مدتی کوتاه بهعلت نرسیدن اکسیژن کافی به مغز. علایم شایع احساس سبک شدن سر بهطور ناگهانی احساس ضعف عمومی و سپس افتادن گاهی تاری دید گاهی تهوع رنگپریدگی و تعریق تند شدن ضربان قلب و تنفس. اگر بیمار ضربان قلب یا تنفس نداشته باشد، این ممکن است ایست قلبی باشد و نه غش. علل کاهش ناگهانی جریان خون به مغز. این مسأله به علل زیر ممکن است رخ دهد: اختلالات ضربان قلب (خیلی تند، خیلی کند، یا نامنظم) زورزدن بهمدت طولانی، مثلاً در اثر سرفه شدید و طولانی یا زور زدن برای اجابت مزاج بههنگام یبوست استرس عاطفی ناگهانی آن دسته از بیماریهای قلبی که باعث کاهش مقدار خون پمپشده از قلب میشوند. بلند شدن از تخت یا صندلی بهطور ناگهانی (پایین افتادن فشار خون بهعلت تغییر وضعیت ناگهانی) درد ناگهانی صرع ندرتاً بههنگام حمله قلبی پایین افتادن قند خون
عوامل افزایش دهنده خطر استرس بیماری قلبی بعضی از مواد مورد سوءاستفاده، مثل الکل مصرف بعضی از داروها، مثل داروهای قلبیای که ضربان قلب را کند میکنند. این داروها عبارتند از دیژیتال، مسدودکنندههای بتاآدرنرژیک و سایر داروهای ضدفشار خون. آب و هوای گرم و مرطوب سن بالا دیابت شیرین
پیشگیری از تغییرات ناگهانی در فعالیت بدنی خودداری کنید. اگر غش کردن بهعلت دارو رخ میدهد، با پزشکتان در مورد عوض کردن آن دارو مشورت کنید.
عواقب مورد انتظار غش کردن ساده در عرض 2-1 دقیقه برطرف میشود.
عوارض احتمالی آسیب بههنگام افتادن روی زمین اشتباه گرفتن ایست قلبی با غش کردن درمان
اصول کلی - اگر دیدید که یک نفر به زمین افتاده است، تنفس و نبض گردنی وی را بررسی کنید. اگر بیمار نه تنفس داشت و نه نبض گردنی: ـ به اورژانس اطلاع دهید. (اگر فرد به زمینافتاده کودک باشد، یک دقیقه عملیات احیاء انجام دهید و اگر نتیجهای حاصل نشد شماره تلفن اورژانس را بگیرید). ـ سپس فوراً عملیات احیاء (ماساژ قلبی و تنفس دهان به دهان) را شروع کنید. عملیات احیاء را تا زمان رسیدن کمک ادامه دهید. - اگر این احساس را دارید که بهزودی غش خواهید کرد، فوراً بنشینید و به جلو خم شوید، یا روی زمین دراز بکشید. - اگر سابقه چندین بار غش کردن را دارید، از انجام فعالیتهایی که غش کردن حین آنها ممکن است زندگی شما را بهخطر اندازد خودداری کنید، مثلاً بالا رفتن از ارتفاع، رانندگی، یا کار کردن با ماشینآلات خطرناک. - اقدامات تشخیصی که بهمنظور تعیین علت غش کردن انجام میگیرند ممکن است عبارت باشند از: سیتیاسکن یا امآرآی از سر و نیز نوار مغز.
داروها برای غش کردن معمولاً دارویی لازم نیست. اما برای درمان بیماریهای زمینهای ممکن است نیاز به دارو وجود داشته باشد.
فعالیت به محض بههوش آمدن میتوانید تدریجاً فعالیتهای عادی خود را از سرگیرید.
رژیم غذایی رژیم خاصی توصیه نمیشود مگر اینکه بیماری قلبی وجود داشته باشد. مایعات بهمقدار کافی بنوشید و از نوشیدن الکل پرهیز کنید.
در این شرایط به پزشک خود مراجعه نمایید اگر یک فرد بیهوش روی زمین افتاده است و نبض و تنفس ندارد. در این شرایط کمک اورژانس بخواهید و عملیات احیاء را آغاز کنید. این یک اورژانس است. اگر فردی غش کرده باشد اما هوشیاری خود را پس از مدتی کوتاه بهدست نیاورده باشد. اگر غش کردن علامتی از یک بیماری زمینهای باشد (به قسمت علل مراجعه کنید).
[توسط: اردوخانی ] [ نظرات شما () ]
|
||
[ تمام حقوق مادی و معنوی این وبلاگ متعلق به گروه پرستاری 91 میباشد.] |